Uvoz vina

Naša tvrtka već nekoliko godina uspješno surađuje s vinarijama u Mađarskoj i Slovenijite uvozi vina iz vinarije CHATAU DERESZLA kft. iz Mađarske,Pra-vino iz Slovenije i Val di Torro iz Italije.


CHATEAU DERESZLA kft. se nalazi u pokrajini Tokaj na sjeveroistoku Mađarske i proizvodi nadaleko poznato svjetsko vino TOKAJI ASZU. Nalazi se u mjestu Bodrogkeresztur, u francuskom je vlasništvu i 90% proizvodnje izvozi u cijeli svijet. Vinariju vodi mlada talentirana i perspektivna ekipa koja je već uspjela pokupiti neke od najprestižnijih svjetskih nagrada. CHATEAU DERESZLA kft. je najnagrađivanija tokajska vinarija.
U stalnoj ponudi držimo Tokaji aszu 3 puttonyos i Tokaji aszu 5 puttonyos. Ostala njihova vina isporučujemo na zahtjev.


Pra-vino

Tradicija ove vinarije započinje sa Stankom Čurinom koji je prvi na prostorima bivše zajedničke države počeo proizvoditi predikatna vina; suhi jagodni izbor, ledena vina, izborne berbe i kasne berbe. Zet i unuk Prapotnik nastavljaju tradiciju tako da danas ovu vinariju predstavlja generacijski trio: Stanko – Stanislav - Borut!
Smještena je u Ljutomersko-ormoškom vinogorju, točnije na brdu Kog koje se nalazi uz samu granicu s Hrvatskom. Vina su izrazito voćnih aroma, vrlo izražajnih mirisa i upečatljivih okusa. Od značajnijih priznanja valja istaknuti da je ova vinarija višestruki šampion za slatka vina kod Decantera iz Londona.
Na stalnom lageru držio Rajnski rizling i Traminac, ostala vina isporučujemo na zahtjev.


Val di Torro

Vinarija Val di Toro smještena je na jugu Toscane u pokrajini Marema na imanju koje se u slobodnom prijevodu zove ''dolina bikova'' jer su se nekada na tom mjestu skupljala stoka prije gonjenja prema većim trgovačkim sjedištima radi prodaje. Glavna sorta njihove proizivodnje je naravano sangiovese, a iz njihovog izbora na stalnom lageru držimo njihov rose zbog doista uvjerljive i jedinstvene kvalitete.
Alfa tauri rose ima elegantna ružičastu boju s nijansama breskve i prekrasnim briljantnim odsjajem. Mirisi su intenzivni i pozivajući, svježeg voća i to u rasponu od crvene naranče do slatke kruške, a kad se vino malo prozrači nadolazi miris maline. Vino je suho i toplo, ujedno i prilično svježe, dobre mineralnosti, intenzivnog, trajnog i finog okusa. Sve u svemu jedno harmonično, pamtljivo, jedinstveno vino s ugodnom ravnotežom između svih komponenti.
Ostala njihova vina isporučujemo na zahtjev.

Savjetništvo Vinske karte Cjenici Uvjeti poslovanje Zaštita privatnosti
Kontakt

BONUM TRGOVINA

Antuna Mihanovića 1
48 000 Koprivnica

tel: +385 48 622 166
fax: +385 48 622 166
e-mail: info@vinoteka.com